CCMO start pilot wetenschappelijk advies op 8 april 2024

Op 8 april 2024 start de CCMO met een pilot naar de haalbaarheid van het zelfstandig geven van wetenschappelijk advies als mogelijk nieuwe taak van de CCMO. De pilot loopt tot 31 oktober 2024.

Belangrijke update 15-07-2024: de genoemde deadline is aangepast. De pilot loopt in ieder geval tot 31 januari 2025.

Met het in werking treden van de CTR, MDR en IVDR, wordt de CCMO regelmatig benaderd met een adviesaanvraag voorafgaand aan de indiening van een onderzoeksdossier. In de pilot wordt de haalbaarheid van het zelfstandig geven van wetenschappelijk advies door de CCMO onderzocht. Daarnaast wordt in de pilot gekeken naar de positionering van dit advies ten opzichte van de andere vormen van wetenschappelijke advisering (nationaal en Europees). Gedurende de pilot worden er maximaal 10 aanvragen behandeld. De aanvragen worden afgehandeld op volgorde van binnenkomst. Tijdens de pilot zijn er geen kosten verbonden aan de adviesaanvraag.

Aanvragen kunnen vanaf 8 april ingestuurd worden naar ccmo@ccmo.nl, voorzien van een ingevuld aanvraagformulier en een briefingboek.

Meer informatie over de criteria en het aanvraagformulier vindt u op de webpagina Pilot Wetenschappelijk Advies CCMO.