De Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek (CCMO) is op zoek naar een proefpersonenlid

De Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek (CCMO) heeft een vacature voor een proefpersonenlid (m/v/x) voor 0,1 fte (4 uur/ week)

De CCMO waarborgt de bescherming van proefpersonen die meedoen aan medisch-wetenschappelijk onderzoek. Naast het toezicht houden op METC’s, beoordeelt de CCMO ook zelf onderzoeksdossiers op specifieke onderzoeksgebieden. Voor deze toetsingstaak beschikt zij over 32 commissieleden uit de verschillende wettelijke disciplines.

Wij zoeken een betrokken commissielid dat vanuit het perspectief van de brede groep proefpersonen, zowel patiënten als gezonde vrijwilligers, een afweging kan maken tussen de wetenschappelijke kwaliteit van het onderzoek, de maatschappelijke behoefte en de belasting en risico’s voor de proefpersoon.

Meer informatie over de CCMO en over de vacature vindt u op Vacatures | Over de CCMO | Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek U kunt reageren tot 25 maart 2023.