Homepage-afbeelding

Nieuwsbrief CCMO: risico-inventarisatie klinisch onderzoek | nieuwe versie model IMDD | bereikbaarheid CCMO kerstperiode

In deze nieuwsbrief vindt u informatie over:

  • het belang van een risico-inventarisatie voor de uitvoering van klinisch onderzoek,
  • een nieuwe versie van het model IMDD,
  • de bereikbaarheid van de CCMO tijdens de kerstperiode.

Risico-inventarisatie van belang voor uitvoering klinisch onderzoek

Gisteren heeft het kabinet een lockdown afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus te verminderen. Naar aanleiding daarvan wil de CCMO opdrachtgevers en onderzoekers nogmaals attenderen op het belang van een risico-inventarisatie voor de uitvoering van klinisch onderzoek.

De risico-inventarisatie maakt onderdeel uit van de voorwaarden voor de (her)start van klinisch onderzoek, zoals gepubliceerd in dit document van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).

Meer informatie naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus vindt u op onze themapagina.

Nieuwe versie model Investigational Medical Device Dossier (IMDD) beschikbaar

Een nieuwe versie van het model Investigational Medical Device Dossier (IMDD) is beschikbaar. Deze versie is een update van de vorige versie van september 2019 en is in lijn met de vereisten uit de EU-verordening voor medische hulpmiddelen (MDR).

Meer informatie vindt u op onze website.

Bereikbaarheid CCMO tijdens kerstperiode

Vanwege de feestdagen is de CCMO minder goed bereikbaar van maandag 21 december 2020 tot en met vrijdag 1 januari 2021. Op vrijdag 25 december 2020 en op vrijdag 1 januari 2021 is de CCMO gesloten.

Houd u hier alstublieft rekening mee als u contact opneemt met de CCMO. Het zal in de kerstperiode langer duren voordat u antwoord krijgt op uw vraag.

Vanaf maandag 4 januari 2021 is de CCMO weer volledig operationeel. De CCMO wenst u prettige feestdagen, een mooie jaarwisseling en een voorspoedig 2021 toe!

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek (CCMO).

E ccmo@ccmo.nl
T 070 340 6700