CCMO presenteert jaarverslag 2023

Vanaf 12 maart 2024 is het jaarverslag 2023 van de CCMO beschikbaar. Hierin doet de CCMO verslag van haar werkzaamheden in het afgelopen jaar.

Voor iedereen die betrokken is bij klinisch onderzoek stond 2023 in het teken van samenwerking, met name rond de verplichtingen die de implementatie van de Europese verordeningen (CTR, MDR, IVDR) met zich meebrengt: samenwerking met de METC’s, VWS, in de keten en in Europa. De CCMO besteedt in dit jaarverslag extra aandacht aan dit onderwerp. In drie interviews vertellen medewerkers met een dubbele aanstelling (CCMO/CBG en CCMO/ NedMec)  en vertegenwoordigers van de directies Geneesmiddelen en Medische Technologie (GMT) en Publieke Gezondheid (PG) van VWS over de samenwerking met de CCMO en wat die samenwerking voor uitdagingen met zich mee brengt.

Daarnaast zorgde ook de implementatie van de Europese verordeningen CTR, MDR en IVDR voor de noodzakelijke groei van de organisatie tot ruim 50 medewerkers, een groei van 37%.

Het jaarverslag van de CCMO is aangeboden aan de minister van Medische Zorg Pia Dijkstra en aan de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer.