Versnelde procedure (fast track) beoordeling onderzoeksdossiers coronavirus

UPDATE 27 maart 2020: Procedure fast-trackbeoordeling door CCMO als toetsingscommissie.

Gezien de huidige ontwikkelingen rondom de uitbraak van het nieuwe coronavirus (COVID-19) maakt de CCMO het mogelijk om onderzoeksdossiers in het kader van COVID-19 versneld te beoordelen (fast-trackprocedure).

Indien u gebruik wilt maken van deze fast-trackprocedure kunt u contact opnemen met de CCMO via ccmo@ccmo.nl. De CCMO zal vervolgens bepalen of uw onderzoek in aanmerking komt voor de fast-trackprocedure. De fast-trackprocedure houdt in dat het moment waarop de beoordeling normaliter start vervroegd kan worden en de afhandeling plaatsvindt met een subcommissie van de CCMO. Meer informatie over de fast-trackprocedure voor de beoordeling van onderzoeksdossiers waartoe de CCMO bevoegd is vindt u hier.

Voor een fast-trackbeoordeling door de bevoegde instantie kunt u een bericht sturen naar bi@ccmo.nl of info-bi@cbg-meb.nl o.v.v. 'FAST TRACK COVID-19'.