Homepage-afbeelding

Nieuwsbrief CCMO: VGO verplicht voor geneesmiddelenonderzoek | informatie CTR | gratis symposium CTR

In deze nieuwsbrief:

Nieuwe richtlijn maakt gebruik Verklaring Geschiktheid Onderzoeksinstelling (VGO) per 1 november 2021 verplicht voor geneesmiddelenonderzoek

De CCMO-richtlijn Toetsing Geschiktheid Onderzoekinstelling (TGO) is vastgesteld en wordt per 1 november 2021 van toepassing voor geneesmiddelenstudies die vanaf deze datum ter beoordeling worden ingediend. Voor geneesmiddelenonderzoek vervangt deze richtlijn de huidige CCMO-richtlijn Externe Toetsing (RET 2012). Daarmee wordt gebruik van de VGO vanaf 1 november 2021 verplicht voor alle nieuwe geneesmiddelenstudies.

Meer informatie vindt u op onze website.

Nog minder dan 4 maanden voordat de EU Clinical Trial Regulation (CTR) van toepassing wordt

Op 31 januari 2022 wordt de EU-verordening voor geneesmiddelenonderzoek (Clinical Trial Regulation, CTR) van toepassing. Op onze website leest u hoe u zich kunt voorbereiden. U kunt zich inlezen, trainingen volgen en webinars kijken.

Binnenkort publiceert de CCMO specifieke informatie voor onderzoekers over de procedures voor een aanvraag van geneesmiddelenonderzoek in het kader van de CTR.

Gratis online symposium over CTR op 11 november 2021

Op 11 november 2021 vindt een gratis online symposium plaats over de EU-verordening voor geneesmiddelenonderzoek (Clinical Trial Regulation, CTR).

Tijdens het symposium komt u meer te weten over de procedures die onder de CTR voor verschillende partijen gaan gelden, zoals artsen, wetenschapsbureaus, CRO’s, farmaceuten, de CCMO en de erkende METC’s.

Download het programma

Het symposium wordt georganiseerd door de ACRON in samenwerking met de Dutch Clinical Research Foundation (DCRF) en haar partners.

Ga naar het inschrijfformulier

Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek (CCMO).

E ccmo@ccmo.nl
T 070 340 6700