Wijziging studiegegevens in LTR mogelijk vanaf 15 mei 2023

Vanaf 15 mei 2023 is het mogelijk gegevens van studies die voorheen in het Nationaal Trial Register (NTR) geregistreerd stonden, te wijzigen. Deze gegevens zijn eind 2022 overgezet naar het Landelijk Trial Register (LTR).

Wijzigingsformulier

U kunt de studiegegevens wijzigen door het formulier ‘Wijziging NTR registratie’ in te vullen. De CCMO zal vervolgens uw wijzigingen verwerken. U ontvangt een bevestiging zodra dit is doorgevoerd.

Houd de studiegegevens up-to-date!

Het is van belang de gegevens van uw studie up-to-date te houden. Dit doet u voor uzelf, uw mede-onderzoekers en de patiënt. U kunt hierbij denken aan uw contactgegevens of de status van de werving van uw studie.  Als deze up-to-date is kan dit u helpen bij een voorspoedige werving, maar daarnaast ook teleurstelling bij patiënten voorkomen als blijkt dat de werving inmiddels gesloten is.   

Landelijk Trial Register

U kunt de gegevens van het oude NTR bekijken via de website van het LTR. Het LTR register zit momenteel in een overgangsfase van de naamgeving. Dit betekent dat de website zowel via het bekende websiteadres clinicaltrialregister.nl als via onderzoekmetmensen.nl te raadplegen is.