Stan van Belkum nieuwe algemeen secretaris/directeur CCMO

Stan van Belkum wordt per 1 april de nieuwe algemeen secretaris/directeur van de CCMO.

De algemeen secretaris/directeur is de secretaris van de commissie en geeft als directeur leiding aan het secretariaat. “Ik kijk er erg naar uit om bij de CCMO aan de slag te gaan,” zegt Van Belkum. Hij volgt Cees de Heer op die op 1 januari jl. vertrok naar de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Stan van Belkum

Sinds 2001 werkt Van Belkum bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) waar hij diverse leidinggevende functies heeft bekleed. Sinds 2013 is hij adjunct-directeur bij het CBG. Aan het begin van zijn loopbaan werkte Van Belkum enkele jaren bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Van Belkum studeerde farmacie aan de Universiteit Leiden en de Universiteit Utrecht.

Van Belkum: “De uitdagingen waar de CCMO voor staat spreken mij zeer aan. Mijn kennis en ervaring opgedaan bij het CBG zet ik graag in om als leidinggevende de vereiste oplossingen te realiseren. In de huidige tijd vind ik het van groot belang om met elkaar in verbinding te blijven, zowel met de medewerkers, de commissieleden als de stakeholders van de CCMO.”

“De CCMO is blij met de komst van Stan,” zegt CCMO-voorzitter Joop van Gerven. “De CCMO bevindt zich in een complex en dynamisch werkveld en staat de komende jaren voor diverse belangrijke opgaven. Ik heb er alle vertrouwen in dat Stan als ervaren manager de CCMO richting zal geven om de benodigde resultaten te bereiken. Mede namens de commissie en het secretariaat kijk ik uit naar een vruchtbare samenwerking.”