Verslag en foto’s jubileumsymposium 20 jaar CCMO beschikbaar

Op 21 november jl. vond in de Grote Kerk in Den Haag een symposium plaats ter gelegenheid van het 20-jarige bestaan van de CCMO. Het verslag en de foto’s van dit jubileumsymposium zijn nu beschikbaar.

Hoe gaan nieuwe ontwikkelingen zoals lerende zorgsystemen en personalised medicine de medisch-ethische toetsing veranderen? Hoe is die toetsing eigenlijk zo geworden als zij nu is? Wat betekent de komst van de EMA naar Nederland? Deze en andere vragen stonden centraal bij het jubileumsymposium.

Het thema van het symposium was: 'De toekomst van toetsing: hoe houden we wetenschap en samenleving in balans?'. Duidelijk is dat de komende decennia geen herhaling zullen zijn van de eerste 20 jaar CCMO.

Meer weten? Ga naar het verslag (ook beschikbaar als pdf).

Opening van het symposium door Angelique Berg, directeur Volksgezondheid bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.