Cees de Heer per 1 juni nieuwe algemeen secretaris CCMO

Rogier Bos, algemeen secretaris, verlaat de CCMO per 1 mei. Hij wordt op 1 juni opgevolgd door Cees de Heer, die momenteel bij het RIVM werkt als afdelingshoofd bij het Centrum voor Voeding, Preventie en Zorg (VPZ).

Cees de HeerCees de Heer (47) werkt sinds 2005 bij het RIVM. Hij werd in 2007 afdelingshoofd en in 2011 waarnemend centrumhoofd bij het Centrum voor Stoffen en Integrale Risicoschatting. Vanaf 2013 is hij hoofd van de afdeling Monitoring en Blootstelling bij het Centrum voor Voeding, Preventie en Zorg (VPZ).

De Heer over zijn nieuwe functie bij de CCMO: 'Dit is een mooie kans voor een volgende stap in mijn loopbaan. Interessant is dat de CCMO een kleine organisatie is met een diversiteit aan taken, onder meer als toezichthouder, toetsingscommissie en als nationale en internationale vraagbaak. Een belangrijke opdracht voor de komende periode is een goede implementatie in Nederland van de nieuwe Europese verordening betreffende klinische proeven met geneesmiddelen voor menselijk gebruik. Ik zie ernaar uit om daaraan bij te dragen.'